Wednesday, January 28, 2009

checkup lagi...

erm another tiring day for mama..huhu sib baik balqis da tido....dunnola balqis majuk ngan mama sampai xnak susu langsung, maybe sbb tadi lama xminum tu yg trs xnak tuh...alahai soryla syg mama bz dok uruskan balqis tadila sampai terlupe... harini cam biasela pi cek ape2 yg patut..tp bkn kat hospital, kat city officela...sbb pestime mama pon melakukan sedikit snapy2...hehe no purpose mmg saje nak buh lam blog, kesian abah kene pakse amik gambo, hehehehhe

sempat pose ngan abah seblum pi

firstly kene register dulu...pastu msk blk ape tah dgr talk psl food...layan gambo jela lg senang, hehe walopon nampak mcm khusyuk tp sebnanye msg2 wat muke boring..kuikuikui mama lagila..


balqis pon terus ketiduran, sib baik kjap je kt sini, mama poyo je suh abah snap pic..erm malu sebnanye

lihatlah para ibu sekalian sdg membizi tglkan baju anak msg2..kan nak timbang...mama nampak vontot jek, mana balqis xnampak langsung ni??



ha barule nampak...balqis tgh tgk budak seblah tu nangis, hiks sib baik balqis xwat hal, good girl..


cekcinye balqis pakai pampers aje...


barukisu cang tgu turn nak timbang




ooppppssiiiiiieee , barukisu cang daijobudesuyoo?? atama no itaine?

lepas tuh msk blk ketemu dr, again dr kate berat sukunai, aiyoooooooooooooooo mulela mama risau balik...apekah faktor balqis kurang berat ni? kurang susu ataupon susu mama yg xberkhasiat...adoyai pasni minum bykla balqis...puhhhhleeeeaaaaaaaaaassssssssseeeeeee!!

lepas ketemu dr kene p lg blk lain lak dgr talk psl toys n minds development...adoihla mcm2, dgr jela....
hihi ckp sensorang jek pompuan nie, org da sebok nak blkla, capek!!

last but not least balqis sempat pose ngan muke masam...boring tul ye syg?? hehe nak wat camana msk ladang kambing mengembekla kiter...huhu oksukaresamadeshta...

Monday, January 26, 2009

finally.......

mama balqis updating her blogspot

mama gambare!!!


eh lupe lak lama xbuh picca balqis kat sini,hehe skang balqis suke sgt cakar muke smpai berdarah,ishishish




Thursday, January 22, 2009

apabila mama balqis malas

baju setimbun xberlipat.......tolongla mama mmg xsuke lipat baju....lebih rela ngadap setimbun buku drpd setimbun baju......sampah xbersapu........mama xsuke kemas rumah...mama lebih rela masak dr kemas umah tp bab hygien so important.......toilettt...aduiyai mama mmg xsuke bab cuci mencuci nie....tp mama suke cuci bilik mandi sbb mama buleh berendam skali dlm tub tapiii itu dulu ms balqis lom lahir...sekarang jangan harapla mandi pon ala kadar jer, sib baik kat umah baru ni design blk mandi xbape nice kalu tidak mama hangkut balqis skali.....mls basuh baju....padahal tinggal nak msk lam mesen jek pon, aduiyaiii....sidai baju...ni pon same xbest sbb sejukkk thp gaban kat luor nun, biase mama sidai dulu lam umah br hangkut kuar..kemas dapur....yg ni mama terpakse suke sbb nikan ofis mama...kene msk selalu...kalo kotor lu pkla sendiri..byk lagi yg mama xsuke nak buat...kesimpulannye mama mmg da bosan buat keje umah ni semua...sebab tu org kate jd surirumah ni penat...bukan penat ape tp penat buat mende yg same..mama rase mcm nak sambung study jer tp skang mcm dah terlewat jek, balik mesia nanti tolonglah mama xnak jadik surirumah lagi.....

Sunday, January 18, 2009

balqis n nihonjin..

hehe arini ade tige nihonjin yg berminat ngan balqis, sorang pakcik, time tgh soping groceries die mai ajak borak, tny dokodesuka, onna noko, mcm2lah, sampai part xphm cecepat mama ngan abah mintak diri, pastu makcik lak, mase kat hyaku yen, adoiyai mama bkn xsuke diorg peramah sgt cume kdg2 xreti nak jwb takut depa kate sombong laks, tau jela diorgkan very the manis mulut...pastu dak boboy nih lak..while mama busy plh toys tuk balqis tetibe je ade sorang budak boboy nih dtg gosok2 pipi balqis mcm nk kiss, kan main minat lagi, nak ngurat kew??? kenela tackel omak dulu, hehe sajer jela mama balqis xde keje, dah die dok situ mama pon snap pict die skali, hehehe


hepi aniversary to mama n abah...

14 january tahun 2006 yg lalu mama n abah balqis telah disatukan ( geli plak ayat nie)....haha to make it short dah tige taun dah mama n abah kawin, tp anak baru je tige bulan, erm sebab dulu mama balqis kawen time study so terpakse planning, mmg buleh jer tp mama nk bg fully attention kat balqis so kenela tangguh dulu ( hehehhehehe alasan ) erm btw evrything hapen for some reasons, wah da lama kawen tp rs cam baru smlm jek, pe da melalut-lalut lak dah, off topic..

erm smlm nak celebratela kunun2...mkn sushi sajer, padahal da byk kali p mkn situ, nak cr kek tp mls nk pth blkla pulak, ala xpela lgpun balqis bkn leh mkn pon
pict ni semua nampak serombong kapal, hihihi naseb rr, mama tgh mkn takoyaki octopus..apsal mama balqis tombam sgt?? sebab pki baju teballa mls nak tanggal...hehe act sbb time winter nih mmg kuat mkn giler, menu yg digemari time winter adelah muttonnnnn...ko byk giler kolestrollll bertompok2, again melalut lari topik,hehe

ader sebab kenapa mama suke sgt mkn kat sini, selain mmg penggemar sushi mama suke p kappa sushi sbb system die agak canggih, cthnye kat sini evry table ade touch screen, selain pilih sushi kat tepi kite leh order gune touchscreen jek pastu shinkasen aka bullet train mai hantar dgn pantasnye............jakunnyelaaa.....muehehehhe...ade sekali tuh abah tersalah tekan (maklumla sume tulisan jepun) pastu dienye waiter mai antar bil padahal xsudah makan lagi, haha gomennasaiiiii!


akibatnyee bersusun pinggan sushi tuh selepas 2 ekor piranah sesat kat dlm kappa sushi, hehehe....owh lupe lak rega sepinggan tue 100yen ( mengandungi 2 sushi)...peberet mama sushi sarada ( yg nih campur2 octopus telor ikan, mayo, n sebagainye)....peberet abahhh sushi unagi (belut) sebnanye mama buleh gak mkn sashimi tp xsuke sgtla, upenye org jepon mmg penggemar ikan mentah...sumeeeenyee mentah, pelik tp bonar, mereka juga sgt kuat makannnnnnnn....dannn sgt menggemari sushi (mmgla da makanan die )...tp yg mama hairan abah seblum ni xbuleh mkn langsung seaweed tp skang uissssssssh die lak lelebih, off topic, melalut sudahhh...so totalnye 2000yen gurai..bg japanese murahla cam 20hengget jek bg depa, bg kite kene darab ngan tige, eh tp skang kene darab empat sbb ringgit jatuh daaa...okla murahla tu..tetibe cite psl sushi laks, heheehe

dah yuk kite balik, balqis pon dah tertidooo...tp pastu xbalik trs pon, menyinggah kat hard off beli bouncer balqis, abahlerr nie yg gatal nau beli, padahal balik umah balqis xmo duk pon lam tuh, kan dah mumbazir...


ader lak video nie, tepek yolah buat kenangan..balqis skang asik ckp bububu...kalau mama ajar buuuuahhhh br pandai ckp buuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuah, abah kate sbb balqis nak panggil ibu...logik juga, ibu ke mama ek?? kalu ibu, abah kene jadik ayahla...abis tu kalu mama abah kene jadik papa ke??tetttttt...

video

Wednesday, January 14, 2009

balqis n anak ankat mama..

diorg ni mcm anak mama gaks sbb parent depa mmg baik giler ngan mama n abah, tambah plak mmg jiran bwh umah, mase mama beranakkan balqis dulu auntie mona la yg byk ssh pyh tolong mama, tp baru due jam depa melepak sini dah bikin pale pusing dah...umah dahler mcm kapal karam,tambah plak anak lg 3, perghhhhh sib baik dah balik...uish balqis plak nampak auntie mona jer trs meraung, eee bikin malu jek tau??

niler abg yusuf..br 3taun, mmg cute sgt, encemla tp manghaih aktifnye sampai lotih mak kooooooooooooooo


ni plak akak n abg die, baik jer tgk tb citer dinosor,diorg pon rimas ngan yusuf, xreti dok diamla..sok depa nak men ski, mama lak yg jeles,huhu


Tuesday, January 13, 2009

budus 8000000x


mama balqis tgh kusut...walaupon senyum tp kusut!!!

buleh x mama balqis nak daftar diri perang kat palestin?? agak2 diorg time tak???????????sakitnye hatikuuuuuuuuuuuuu, budus8000000x..........napela mama ni obses sgt ngan isu2 mcm nie ek??? mmg patuttttttttttttt pon obses.... antara mama ngan abah, abah lg teruk........due2 da obses, googling here and there, finding info, perghhh mcm xde keje je, tp harini mama da dpt conclusion yg buleh dikaitkan dgn isu rejim zionis, kesimpulannye laaaaaaaaaaa patut pon, kalu gitu mmg xhairanlah...nak kate manusial bukan, nak kate binatang, binatang pon lagi baik tp bile kate d****...ha tuuuuuuuuu die mmg sesuaaai sgtla, so tiade kesimpulan, hanyelah luahan hati yg tiade penyelesaian, kusut...ya Allah selamatkan saudaraku di palestin...

Thursday, January 8, 2009

mendungnye diluar sane...

ujan n snow sekaligus menyebabkan mama mandom....rase mau ajak abah berjalan2 tp abah keje da......nak ajak balqis???????????? ermmm...

omedetou barukisu chang~~~

muke budak nak p soping baju baru....kene bungkus
ohaiyoooo gozaimazzz...yea mulakan hari dgn ceria, eventhough mama was so~~~ sick ngan isu palestian being bombarded dek israel durjana penghuni neraka jahanam yg ttp tuh, eeeeeeeeee tp hidup mesti diteruskan, why oh why satu dunia harus takut kat israel yg ciput ( hakikatnye negara pon xade?????) argh nape mama so stress balqis? u know what setiap kali mama bace berita tgk anak2 xberdose kene bunuh mama cube membygkan situasi yg sama berlaku pd kite, apetah lg seagama seislam, walaupon mama xdpt sumbangkan ape2 tp sekurang-kurangnye mama dpt luahkan kat sini, tetibee, xlama lg mcm jadik blog mama jer,huahuahuahua


erm back to topic, alkisah suatu hari yg tenang abah telah membawa berita yg amat gembire tuk balqis ( balqis atau mama???????? ) yaitu sejumlah yen yg sgt godang telah selamat dikreditkan dlm akaun abah, erm itu balqis punye ke mama ek?? sbb ianye adelah reward dr kerajaan jepon kpd wanita yg beranak, makenye hehehhehehe..xdelah balqis 4sure mama simpankan tuk balqis, wah kayala anak mama ni, ngan elaun gomen mesia ngan jepon lg, mase mama dulu xdpt sesen pon tau?abah ko lg perasan, trs survey kete~~~~~tp jgn risau mama akan pantau, hehehhehe....................................tettttttttttt sekian terima kasih..

ohha sedikit gambar, dpt duit kene soping baru best, tp soping tuk balqis da...bkn mama :(
malangnye becoz of bad weather so mama xberani nak kuarkan balqis, replace ngan pict abah yg ensem buleh x???? hehheeeeeeeeee mane mama??

Monday, January 5, 2009

balqis da tiga bulan..

hehe update lagik sementare balqis tgh tido, giler ah harini balqis nangis jek sampai mama terpakse biorkan time nak msk, adoiyai napela cengitu, nak msk 3bln lak br nak ngs ngades2, tp konpius gak sbb ape, bile ngs jek tgk lampu, kalau tgk lampu jek ngs, ish2 peliklah, mcm ade sesuatu lak kat lampu tuh, ade satu part plak bile tgk siling buleh gelak2, mcm ade org agah2....wahhh scary gak kenkadang, cian balqis..tp so sory mama xleh nak manje2, yela nak mandi pon ssh da camgini..

erm sebnanye mama nak update psl perkembangan balqis mase dah tiga bulan ni, sooo hepi bile balqis da mule membesar bagai johan, muke pon ala2 boboyla...ni sebab butakla...kalo ade rambut mesti cam gegirlkan???ape da mak ko melalut nie..
  1. erm balqis da mule gelak2 mcm kat video yg seblum nie
  2. pndi menjerit sekuat ati sampai nak pecah gegendang telinga mak ko ni ha, sore lak nyaring ( org jawa kate nyempreng!!)
  3. balqis mule try2 nak menyarap, tu kalo rajinla, time mls cam arini langsung xmo, ngs jek kejenye
  4. suke pusing2 sampai nk pki pampers pon ssh
  5. suke gelak ngan abah berbanding mama sbb abah sgt rajin melayan, mama mmg xbape peramah ngan bdk2 >>>>>>>>>(tipu jek, tu seblum ade anakla)
  6. ooh lagi suke gindro abah kate, gindro = melompat2 bile org pgg
  7. isap jari sampai lebam

ape2 jela yg mama bebel niha, mls sebnonye nak update tp sbb td da amik video make terpakse ditepek, lepas tepek delete, so kalo blogspot bungkus xdela video balqis lagi, sory my dear...hehehehehe

video

Sunday, January 4, 2009

balqis gelak2

video


video ni mase da balik nihon, tah ape yg lwk sgt sampai balqis gelak xhingat nie....suke sgt tgk video ni tp skang da xheranla..hehe balqis start gelak mase blk malaysia aritu, time tu abah tgh pgg, kalo xsilap mama 16 dec so maksudnye mase balqis 2bln 10 hari, dptler nenek dgr sore die, soooo excitedla mama, happy sgt, u r growing my dear....love u so much!!!

mase niela balqis gelak tp mama xsempat snap time tuh, erm ade gambo pon kire okla..ni mase ngan nenek yg vouge..hehe


Saturday, January 3, 2009

balqis pulang ke tanahair..

huhu camne nak update ni ek???mama pon da xtau nk start dr mana, maklumler dah lama nau xupdate blog balqis...erm xpelah backdate entry pon kire ok gakla...erm thn lepas 1/12/2008 sampai 20/12/2008 balqis n mama n abah dah selamat sampai ke malaysia..alhamdulillah semua ok, balqis pon xde meragam, kire 1st xperience balqis on plane, seronok dpt dok lam basket,hehhehehe...sebenarnye balik sbb abah ade keje ( conference kat klcc) , tp at the same time byk gak mende nak urus, cthnye nak sunat balqis n majlis aqiqah sekali, yelah dok sini mane nak buat tue sume....kire sambil menyelam sambil minum air, mama plak dpt bonus time blk nie, alhamdulillah syukur atas rezeki...

hari 1st sampai trs dok umah cik un, wah mlm tue balqis wat hal, ngs xberenti, mama plak jd takut, abah time tue dah dok kat hotel klcc..huhu rmi2 dok pujuk, badan dahla berpeluh2 muke lak jd merah, mmg pns gilos, mama pon rase cam nak tgl baju je...tp sib baik sume ok, esoknye xleh jadik mama trs ikut abah dok hotel, incase balqis ngs lg xdela mama gabra smcm, erm tp sib baikla dok hotel, upenye abah dok hotel 5star la, rugi lak kalau xp, bestla balqis,sebnanye mama yg over,hahahha, stay dr senin sampai kamis, lame gile, nak wat camne abah keje
balqis at impiana hotel, spa n resort klcc

balqis n mama yg sexy time nie,hehehe


hehe ni plak pic balqis baru pas sunat, tarikhnye 9/12/2008, sama ngan majlis alqiqah

ni plak mase majlis tahnik si aufa cousin balqis, tp mama tumpang skali balqis, ustaz tu tahfiz, mudah2an dpt berkat

ala banyak lg pict nak buh tp mama mls lak nak letak kat sini, apepun yg ptg sume da selamat, lega hati mama..plg ptg balqis da dpt jumpe nenek ya ( ibu mama) psl aritu nenek xdtg jepon, alhamdulillah rezeki balqis pon bertimpa2 balik nie, byk giler present...mama gonna upload more pict n storymory in fotopages soon..